Toekomstbestendig voedingsadvies van Niels Heesen

Toekomstbestendig voedingsadvies van Niels Heesen

Vrijwel iedereen is het erover eens: de verduurzaming in de zorg moet versnellen. We praten er veel over, maar beginnen blijkt lastig. In samenwerking met Niels Heesen introduceert Bidfood daarom de module toekomstbestendig voedingsadvies in de vorm van een CO2-impactanalyse en adviesrapport: een werkbare oplossing waarmee de zorg laagdrempelig en eenvoudig een start kan maken met duurzame voeding.

Inzicht in een duurzamer assortiment
De impactanalyse is een basismeting van het huidige assortiment eten en drinken die als uitgangspunt dient. Aan de hand van Levens Cyclus Analyse (LCA) berekeningen worden voor alle producten de broeikasgassen die vrij komen bij het telen, verwerken en transporteren bij elkaar opgeteld. De impact op het klimaat wordt uitgedrukt in CO2.

Niels brengt deze data inzichtelijk met een duurzaamheidsrapport. Hierin staat waar slimmere keuzes kunnen worden gemaakt door producten met de grootste CO2 impact in te ruilen voor milieuvriendelijkere opties. Een voorbeeld is een hybride gehaktbal of broodbeleg, dat voor een deel uit vlees en een deel uit groente bestaat . Ook lokale en seizoensgebonden producten worden aangemoedigd, net als mindering van voedselverspilling. Hierdoor wordt het aanbod niet alleen duurzamer, maar ook gevarieerder en gezonder.

Vervolgens kun je zelf aan de slag met de resultaten of ontzorgd worden op dit vlak door Niels Heesen.

Over Niels Heesen
Met 17 jaar kookervaring in zowel horeca als de zorg, is Niels een bekende in de keuken. Vanuit zijn passie voor de zorgbranche én duurzaamheid besloot hij het over een andere boeg te gooien en zich als ‘toekomstbouwer voeding in de zorg’ in te zetten.

Meer weten over de CO2-impactanalyse?
Neem contact op met je Bidfood accountmanager of vul het contactformulier in. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen op https://nielsheesen.nl/ voor meer informatie.