Verminder voedselverspilling met Orbisk

Verminder voedselverspilling met Orbisk

Jaarlijks wordt een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Dit komt neer op 1,3 miljard ton (!) voedsel. Uit onderzoek blijkt dat in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen 30 tot 40% van de ingekochte producten in de vuilnisbak belanden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

De uitdaging van deze tijd
Orbisk is op een missie om één van de grootste uitdagingen van deze tijd aan te pakken: voedselverspilling. Met behulp van Orbi, een slimme voedselafval monitor, helpt Orbisk professionele keukens om hun voedselafval tot wel 50% te verminderen. Dat scheelt niet alleen in de kosten, het is ook beter voor het milieu. Het weggooien van eten en drinken betekent ook verspilling van de vele grondstoffen en energie (planten, groeien, verwerken, verpakken en vervoeren) die gemoeid zijn in het hele proces. Zonde!

Krijg controle over je food waste
Met Orbi helpt Orbisk professionele keukens grip te krijgen op hun voedselverspilling. De slimme AI-gestuurde camera met weegschaal brengt inzichtelijk welke ingrediënten in jouw zorgkeuken worden weggegooid, in welke hoeveelheid én op welk moment van de dag. Door simpelweg het voedsel te scannen wat je weggooit, krijg je gedetailleerd inzage in de verspilling in jouw organisatie. De ingrediënten, hoeveelheden en momenten van verspilling vind je terug in het online dashboard. Met deze informatie kun je je voedselverspilling aanpakken op een manier die past bij jouw keuken en processen.

Hoe het precies werkt?
Culinair adviseur Frank Broenink legt het in onderstaande video uit.


Meer weten over het gebruik van Orbi, de slimme voedselafval monitor van Orbisk?

Neem contact op met je Bidfood accountmanager of vul het contactformulier in. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen op orbisk.com/nl voor meer informatie.