Zuster Suze

Zuster Suze

Medewerkers inspraak, maar dan anders

Waarbij traditioneel veel gebruik gemaakt wordt van enquêtes, apps of bijv. een mail die elke dag of elke week gestuurd wordt, is Zuster Suze een laagdrempelige manier om de stem van de medewerkers op te halen.

Via een interactief scherm wordt een korte vraag gesteld die voor medewerkers relevant is. Dit mag over alles gaan. Bijvoorbeeld de invulling van het bedrijfsfeest, welke gezonde snack de voorkeur heeft of hoe de sfeer in de organisatie wordt ervaren. Medewerkers kunnen geheel anoniem antwoord geven door op één van de vier plaatjes te klikken.

Zuster Suze staat vaak in een sociale ruimte of personeelsrestaurant waar alleen medewerkers komen. Door middel van één vraag per week betrek je ze in kleine, simpele dingen die invloed hebben op hun werkplezier. In plaats van een aantal mensen laten bepalen, tel je nu de stem van de hele groep. Een collectief beeld van wat men het liefste zou willen.

Wekelijks ontvangt de zorginstelling een overzichtelijk rapport waarmee meteen concrete actie kan worden genomen om daadwerkelijk een zichtbaar verschil voor de medewerker te maken.

Het resultaat?
Medewerkers voelen zich gehoord en ervaren hun werkomgeving daardoor als prettiger. Dit resulteert in een hogere medewerkerstevredenheid én meer werkplezier.

Zuster Suze is makkelijk verplaatsbaar en heeft alleen internet en stroom nodig.