Bijzonder Lekker: appel

Bijzonder Lekker: appel

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 12 november 2021

Leestijd: 1 minuut

Als er één vrucht symbool staat voor het najaar, dan is het de appel wel. Met deze oer-Hollandse vrucht kun je alle kanten op. Ook de creatieve kant, zoals bij deze New Tarte Tatin met roomijs en karamelsaus.

Speciaal voor de feestdagen bedacht onze culinair adviseur een moderne versie van de good old Tarte Tatin. Ken je het verhaal achter deze klassieker al? De Tarte Tatin – ‘omgekeerde appeltaart’ – is toevallig ontdekt door de Franse zusjes Tatin, eind 19e eeuw. Die hielden per ongeluk een verkeerde volgorde aan, door eerst de appels in een bakvorm te doen en daarna pas het deeg.

Je vindt het recept voor de New Tatin hieronder!

The New Tatin
Voor deze ‘New Tarte Tatin’ bak je de appelblokjes (met peperkoeksmaak) in een apart pannetje. Vervolgens vul je hiermee een...

Deel dit artikel