The New Tatin

The New Tatin

Door: Peter Stavast

00:10

00:15

€ 1,17 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voor deze ‘New Tarte Tatin’ bak je de appelblokjes (met peperkoeksmaak) in een apart pannetje. Vervolgens vul je hiermee een Iris-bloem van foncagedeeg. Kan het nog feestelijker? Ja, met een bolletje vanilleroomijs in het hart van de ‘bloem’, een miso karamelsaus en krokante crumble van amandel. Zo creëer je binnen 25 minuten een verrukkelijk en verrassend dessert. Heb je andere dessertplannen? Serveer deze New Tarte Tatin dan bij de koffie of thee. Of op Oudejaarsavond, als alternatief voor de appelflap.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks iris bloemvorm van foncagedeeg
  • 400 gram appelblokjes met smaak van peperkoek
  • 200 ml karamelsaus miso
  • 280 gram roomijs vanille
  • 120 gram crumble amandel

Bereiding

1. Plaats een iris bloem op een bord.

2. Verwarm de appelblokjes kort in een steelpannetje. Vul hiermee de bloem.

3. Sprinkel de karamel saus er licht overheen.

4. Maak een klein bolletje van vanille ijs en plaats dit in het midden van de tartin

5. Garneer af met de amandel crumble.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen