Bijzonder Lekker: passievrucht

Bijzonder Lekker: passievrucht

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 10 juni 2022

Leestijd: 1 minuut

Je ziet hem steeds vaker: de passievrucht. Als ingrediënt in cocktails, smoothies, bowls, yoghurts, ijs, patisserie en meer. Zijn zoetzure smaak brengt verfrissing in de zomer, maar dat is niet het enige voordeel van de passievrucht. 

De knapperige pitjes in het vruchtvlees dragen bij aan de (smaak)beleving en zijn een bron van antioxidanten, vezels, ijzer en zink (goed voor de spieren en hart- en bloedvaten!). Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de passievrucht rust geeft en zowel je bloeddruk als cholesterol helpt verlagen. Alle reden dus, om deze paarse vrucht op de kaart te zetten.

Cheesecake met passievrucht
Laat je inspireren door dit recept voor plantaardige cheesecake met passievrucht. Deze tropische verrassing komt als geroepen op een zomerse...

Deel dit artikel