Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Bijzonder Lekker: rabarber

Bijzonder Lekker: rabarber

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 14 mei 2021

Leestijd: 1 minuut

Lees meer over dit onderwerp in ons magazine

Tijd voor rabarber!

Met rabarber kun je eindeloos variëren. Denk aan rabarber-gember toetjes, scones met rabarberjam en aan yoghurt, kwark of ijs met een friszure compote. Rabarber is niet alleen fris en lekker, maar ook nog eens gezond. De rode stengel barst van de vezels, vitamines (vooral C en K) en mineralen en wordt in de Chinese natuurgeneeskunde geroemd om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. 

Van zichzelf is rabarber vrij zuur. Voor een minder zure variant is het slim om de (gewassen en gesneden) stengel met suiker en kaneel te bestrooien. Het recept is simpel: maak een verrukkelijke crumble van koekdeeg, met rabarber en verse slagroom. In de oven karamelliseert de suiker met het kaneel door de rabarber en verandert het kruimelige deeg in een grove crumble. Het resultaat is letterlijk onweerstaanbaar!

01:00
Rabarber crumble
Rabarber is één van de meest onderschatte producten. Deze echte voorjaarsgroente maakt een gerecht fris en verrassend en doet het...
Nagerechten

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl