Rabarber crumble

Rabarber crumble

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

00:40

€ 0,92 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Rabarber is één van de meest onderschatte producten. Deze echte voorjaarsgroente maakt een gerecht fris en verrassend en doet het uitstekend in combinatie met zoete smaakmakers. Ter inspiratie: een crumble waarvan je blíjft eten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram rabarber
  • 2 gram kaneel
  • 225 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 75 gran boter
  • 200 ml slagroom
  • 8 takjes atsina cress

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Snijd de rabarber in schuine stukjes van ongeveer 2 cm en was deze.

3. Laat de rabarber vervolgens goed uitlekken.

4. Vet een ovenschaal in met wat boter en verdeel de rabarber er overheen.

5. Strooi hier wat suiker en kaneel over.

6. Meng vervolgens de bloem met de suiker en boter en kneed hier een grof deeg van.

7. Verdeel deze over de rabarber en bak deze vervolgens in 40 minuten af in de oven.

8. Sla de slagroom op met 20 gram suiker en eventueel een beetje kaneel naar smaak.

9. Laat de rabarber crumble iets afkoelen als hij gaar is. Serveer met slagroom en een takje cress. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen