De Nationale Beweegweek 2023

De Nationale Beweegweek 2023

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 8 mei 2023

Leestijd: 1 minuut

In de week van 8 t/m 12 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds voor het 2e jaar op rij de Nationale Beweegweek. Met een recordpoging ‘stoelendans’ voor 65-plussers trapten 265 ouderen dit initiatief vandaag af. Natuurlijk mét een eiwitrijke havermoutsnack van Bidfood nadien.

Onder leiding van Nederland in Beweging presentatrice Olga Commandeur werden senioren op het terrein van USV Hercules in Utrecht uitgedaagd om 25 minuten te bewegen. Vanuit de (rol)stoel, met behulp van de rollator of op de benen is het alle 265 deelnemers gelukt om de recordpoging te vestigen. 

Daarna was het tijd voor een welverdiend ontspanningsmoment. Naast een officieel certificaat van deelname stonden er flesjes water en eiwitrijke blueberry oats van Bidfood klaar voor alle deelnemers. Het recept voor de eiwitrijke snack vind je onderaan op deze pagina! Ook ging iedere 65-plusser naar huis met ons boekje vol tips, recepten en inspiratie over vitaal ouder worden.


Kom je deze week ook in beweging tegen eenzaamheid onder ouderen? Dat kan heel gemakkelijk: stimuleer ouderen om te bewegen door op beweegvisite te gaan. Maak bijvoorbeeld vóór het koffie drinken samen eens een wandelingetje. Of maak van boodschappen doen een sportieve activiteit en geniet daarna van een lekkere lunch samen. 

Blueberry oats met banaan
Blauwe bessen zijn een bron van vitamines, vezels en antioxidanten. Inclusief banaan, havermout, pindakaas en amandelmelk tover je een heerlijk...

Deel dit artikel