"Je bent wat je eet"

"Je bent wat je eet"

Als voormalig horeca chef-kok en gastvrijheidscoach weet Gerrit Dijkman alles van gastronomie en goed gastheerschap. Het lepeltje rechts van de koffie plaatsen, smaakvolle gerechten bereiden en de presentatie van het bord. 

Inmiddels deelt hij zijn expertise met veel plezier in zijn functie als chef-kok bij het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Vragen waar cliënten zin in hebben rondom koffietijd, in plaats van blindelings een kopje zwarte koffie op tafel zetten. Misschien lusten ze wel graag een cappuccino, of een espresso!

En ook de gerechten tilt Gerrit naar een hoger niveau. Gerechten zo presenteren dat ze voor verbazing zorgen. Smaken die uitnodigen om de laatste kruimel van je bord te schrapen. Dat is zijn missie! Natuurlijk speelt hij daarbij in op een gezond dieet. “Want daar zijn we allemaal bij gebaat”, vertelt Gerrit. Hij speelt bewust in op de gezonde trends en biedt meer gezonde opties met minder zout. Zowel de medewerkers als de cliënten waarderen dat zeer. 

Ook vegetarische, veganistische en verantwoorde gerechten staan steeds vaker op het menu. “Je bent wat je eet. Waar we voorheen 4 emmers frituurvet gebruikten, gaan er nu nog maar 6 per maand doorheen. We kopen zoveel mogelijk lokaal in bij de bakker en visboer in de regio. Daarnaast draagt ook onze nieuwe, duurzame vaatwasser die tot 30% minder water gebruikt bij aan minder verspilling. Als we een steentje kunnen bijdragen aan het milieu, dat doen we het graag”

Speciaal voor Served bereidde Gerrit een vegetarische bulgurschotel vol gegrilde groenten, geïnspireerd op chef en kookboekenschrijver Yotam Ottolenghi. Ook maken? U vindt het recept hieronder!


Bulgurschotel

Bulgurschotel

Deel dit artikel