Bulgurschotel

Bulgurschotel

Door: Gerrit Dijkman

00:40

03:00

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Verantwoord en plantaardig genieten? Dat wordt een makkie met deze vegetarische bulgurschotel. Groenten als knolselderij, paprika, zoete aardappel en asperges krijgen de hoofdrol in dit gerecht door ze met wat olie en verse kruiden te grillen in de oven. Gecombineerd met feta, tomaat en bulgur, zou chef-kok Gerrit Dijkman dit gerecht aan iedereen aanbevelen! 


Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr bulgur
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 knolselderij
  • 400 gram zoete aardappelblokjes
  • 4 stuks zoete puntpaprika
  • 200 gram feta
  • 500 gram groene asperges
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • zout
  • witte wijn
  • zeezout
  • peperkorrels

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

2. Was de groene asperges en verwijder de uiteindes. 

3. Besprenkel dan de asperges, zoete aardappelblokjes en puntpaprika met wat olijfolie. Aan de puntpaprika mag ook wat zeezout worden toegevoegd. Gril in de oven tot de groenten beetgaar zijn. 

4. Schil vervolgens de knolselderij en bestrijk deze met olijfolie, peper, zeezout, tijm, rozemarijn en oregano. 

5. Haal de asperges, zoete aardappelblokjes en puntpaprika uit de oven wanneer deze gaar zijn. 

6. Zet de oven op 150 graden, hete lucht stand. Zet de knolselderij in de oven en laat 3 uur rustig garen. Draai de knolselderij ieder uur om en bestrijk opnieuw met de hete olie.

7. Snipper ondertussen de ui en snijd kleine blokjes van de tomaat. Warm ook wat olijfolie op in een pan.

8. Fruit de ui en voeg dan de tomaat toe.

9. Voeg vervolgens de bulgur toe en fruit deze even aan.

10. Blus het geheel af met een scheutje witte wijn.

11. Voeg dan een deel van de groentebouillon toe tot de bulgur onder staat. Roer regelmatig door. 

12. Herhaal dit proces tot de bulgur na ongeveer 15 minuten beetgaar is en de bouillon volledig heeft opgenomen.

13. Meng de zoete aardappel en feta met de bulgur.

14. Snijd de gegrilde puntpaprika in fijne reepjes en verdeel over de bulgur.

15. Snijd de knolselderij in 8 dunne plakken en verdeel over 4 borden. 

16. Serveer de bulgur tussen twee plakken knolselderij en garneer af met twee groene asperges. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen