Groen, gezond en goed geprijsd. De broccoli heeft het allemaal!
Barstensvol voedingsstoffen, levert deze groente bijna alle benodigde vitaminen en mineralen. Naast vezels, vitamine C en ijzer, bevat hij ook bètacaroteen, wat goed is voor ons immuunsysteem. Ook helpt broccoli in het behoud van sterke en gezonde botten.
Blancheer, stoom, wok, gaar in de oven óf serveer hem rauw in een salade of met een lekker dipsausje. En vergeet niet dat je naast de bloemknoppen, óók de broccolibladeren en stronk kunt bereiden.
Ben je uitgeëxperimenteerd met broccoli, dan is er altijd nog het jongere broertje bimi, ook wel broccolini of aspergebroccoli genoemd. Met de knapperige, frisse en zachte koolsmaak van broccoli en bimi kun je alle kanten op: van een Aziatisch geïnspireerde stir fry tot een Italiaanse pasta tomatensaus. Of wat dacht je van een Franse broccoli steak? Ter inspiratie vind je drie overheerlijke broccolirecepten onderaan deze pagina.
Uit Served 2 2024.