Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 3,68 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De lekkerste broccoli komt wat ons betreft uit de Aziatische keuken, of liever gezegd: uit de Aziatische wokpan. Aangevuld met blokjes kip, sambal en oestersaus springt de bimi er als ster van het gerecht uit. Serveer met cashewnoten en lente-ui om het geheel af te maken.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr kipblokjes geroosterd
- 800 gr bimi
- 800 gr bloemkoolroosjes
- 200 gr winterpeen julienne
- 80 gr cashewnoten raw bio
- 40 gr bosui gesneden
- 600 gr rijst parboiled zilvervlies
- 40 gr tamarinde
- 100 ml oestersaus
- 20 gr sambal oelek
- 20 gr knoflook grof gehakt
Bereiding
- Kook de rijst gaar.
- Meng de sambal, tamarinde en oestersaus.
- Bak de kipstukjes met knoflook en de bloemkoolroosjes.
- Voeg de wortel en bimi toe, samen met de saus en een scheutje water.
- Als de saus indikt en de groenten beetgaar zijn, voeg de cashew en lente-ui toe.
- Serveer de rijst naast de stir fry.