Aardappel-bloemkoolsoep

Aardappel-bloemkoolsoep

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 1,49 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze goedgevulde aardappel-bloemkool soep is naast verwarmend en romig ook nog eens heel gezond. Varieer eens met kerriekruiden, pittig paprikapoeder of kaascroutons als topping: zo serveer je keer op keer een gerecht dat nét iets anders is en blijf je verrassen.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg aardappel
  • 1 kg bloemkool
  • 200 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 8 gram peterselie
  • 800 gram stokbrood
  • 20 gram groentebouillon
  • 20 ml olijfolie
  • 2 gram nootmuskaat


Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Snipper de ui en hak de knoflook.

3. Hak de peterselie fijn.

4. Doe wat olie in een grote pan en fruit hier de ui en knoflook in.

5. Voeg de aardappelen en de bloemkool toe en fruit deze kort mee.

6. Giet de bouillon erbij en laat het geheel in ongeveer 20 min gaar koken.

7. Mix de soep vervolgens glad.

8. Bak het stokbrood af in de voorverwarmde oven.

9. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

10. Serveer de soep met wat peterselie en dunne plakjes stokbrood.


Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: biologische bloemkoolsoep.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen