Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Andijviestamppot met paprika en gehaktbal

Andijviestamppot met paprika en gehaktbal

Door: Kenny van Dijk

00:35

€ 3,71 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De plantaardige versie van de oer-Hollandse andijviestamppot. Lekker met extra groenten, een gehaktbal op basis van soja-eiwit en natuurlijk een flinke lepel jus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gr tafelaard.halfrnd.kr
  • 60 gr boter plant. ongez
  • 80 ml soya drink ongezoet
  • 1000 gr andijvie mid.8/10mm
  • 500 gr paprik.gem.blok 10mm
  • 800 gr gehaktbal. vegan
  • 400 gr groentefond vol5
  • 200 gr ui middel 60/80mm
  • gemalen peper
  • nootmuskaat
  • mosterd
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  3. Bak de ui en voeg de balletjes toe, blus af met de fond en laat zachtjes doorpruttelen.
  4. Giet de aardappels af en stoom droog.
  5. Stamp de aardappels en voeg hier boter, sojamelk, nootmuskaat, peper, mosterd en de andijvie doorheen.
  6. Roer de paprika door de stamppot.
  7. Serveer de stamppot met balletjes en jus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Frisse voorjaarsgerechten
Weekmenu: Frisse voorjaarsgerechten

Weekmenu: Zomervakantie '21
Weekmenu: Zomervakantie '21

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl