Door: Kenny van Dijk
00:35
€ 3,71 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De plantaardige versie van de oer-Hollandse andijviestamppot. Lekker met extra groenten, een gehaktbal op basis van soja-eiwit en natuurlijk een flinke lepel jus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1400 gr tafelaard.halfrnd.kr
- 60 gr boter plant. ongez
- 80 ml soya drink ongezoet
- 1000 gr andijvie mid.8/10mm
- 500 gr paprik.gem.blok 10mm
- 800 gr gehaktbal. vegan
- 400 gr groentefond vol5
- 200 gr ui middel 60/80mm
- gemalen peper
- nootmuskaat
- mosterd
Bereiding
- Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
- Bak de ui en voeg de balletjes toe, blus af met de fond en laat zachtjes doorpruttelen.
- Giet de aardappels af en stoom droog.
- Stamp de aardappels en voeg hier boter, sojamelk, nootmuskaat, peper, mosterd en de andijvie doorheen.
- Roer de paprika door de stamppot.
- Serveer de stamppot met balletjes en jus.