Andijviestamppot met slavink

Andijviestamppot met slavink

Door: Kenny van Dijk

00:35

€ 3,71 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze lekkere, frisse zomerstamp is perfect voor de warmere dagen. Serveer met verse blokjes paprika, slavink en natuurlijk een flinke lepel jus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gr tafelaardappelen halfrnd.kr
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • 80 ml melk halfvol 1lt
  • 1000 gr andijvie mid.8/10mm
  • 500 gr paprik.gem.blok 10mm
  • 800 gr slavink
  • 400 gr vleesjus natrium arm
  • 200 gr ui middel 60/80mm
  • nootmuskaat
  • mosterd

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar.

2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

3. Bak de ui en voeg de slavink toe, blus af met de jus en laat zachtjes doorpruttelen.

4. Giet de aardappels af en stoom droog.

5. Stamp de aardappels en voeg hier boter, melk, nootmuskaat, peper, mosterd en de andijvie doorheen.

6. Roer de paprika door de stamppot.

7. Serveer de stamppot met slavink en jus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen