Weekmenu: Van Hollandse bodem

Weekmenu: Van Hollandse bodem

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 19 november 2020

Leestijd: 1 minuut

Aardappels, knolselderij, rode kool en pastinaak. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze komen van oer Hollandse bodem. In dit weekmenu staan knollen, koolsoorten en wortels uit de Nederlandse grond centraal. Natuurlijk in een herfstig jasje, perfect passend bij deze tijd van het jaar. 


zondag

Varkensprocureur met pastinaak
Tot een aantal jaar geleden was de pastinaak een vergeten groente. Gelukkig is de zoete wortelachtige helemaal terug van weggeweest...

maandag

Bloemkoolrisotto met gegrilde rookworst
Risotto: het bekende rijstgerecht uit Italië dat met ieder schepje bouillon romiger wordt. Nadeel van dit heerlijke gerecht is dat...

dinsdag

Kiprolletje met hartige pannenkoekjes
Wie houdt er niet pannenkoeken? Lekker met fruit voor het ontbijt of als dessert met een bolletje ijs. In dit...

woensdag

Gegrilde pompoen met kastanjes en wildzwijn
Herfstiger kan bijna niet: zachte, zoete pompoen met de nootachtige smaak van kastanjes en uitgesproken smaak van in boter gebakken...

donderdag

Rode kool met glühwein en jachtstoof
Eén van de oudste koolsoorten staat vandaag op het menu: rode kool van Hollandse grond. Voorheen was dit een echte...

vrijdag

Rendang met bietstuk
Traditioneel wordt Indonesische rendang geserveerd bij speciale ceremonies en bijeenkomsten. Dé manier om je gasten te eren. Speciaal voor dat...

zaterdag

Herfstlasagne
De originele lasagne met bolognese saus kennen we allemaal wel, maar wat dacht je van een bijzondere herfstvariant? Gevuld met...

Deel dit artikel