AVG ovenschotel

AVG ovenschotel

Door: Frank Broenink

00:20

00:30

€ 3,53 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Geef een verrassende twist aan het AGV’tje met deze ovenschotel van magere varkenslapjes, geroosterde bloemkool en aardappel. Extra smaak komt er van de piccalilly en de geraspte Explosion-kaas: oude kaas met Spaanse pepers!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr tafelaard.half.rd.kr
  • 2 st bloemkool middel
  • 200 gr creme fraiche mont.
  • 100 gr piccalilly
  • 800 gr varkenslappen mager
  • 150 gr explosion

Bereiding

  1. Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan.
  2. Doe de aardappels in een pan met water en breng het aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Maak de bloemkool schoon en rooster hem in de oven op 180 graden in 30 minuten beetgaar.
  5. Bak de varkensfiletlapjes aan beide kanten bruin en snijd ze door de helft.
  6. Verwarm de piccalilly en roer de crème frache erdoor.
  7. Warm de saus goed door en breng hem op smaak met peper.
  8. Bouw de ovenschaal op met aardappel, vlees, bloemkool.
  9. Giet de saus over de bloemkool en strooi er geraspte kaas overheen.
  10. Zet de schaal nog even in de oven op180 graden (ongeveer 10 minuten zodat de kaas mooi smelt).

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen