Door: Frank Broenink
00:20
00:30
€ 3,53 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Geef een verrassende twist aan het AGV’tje met deze ovenschotel van magere varkenslapjes, geroosterde bloemkool en aardappel. Extra smaak komt er van de piccalilly en de geraspte Explosion-kaas: oude kaas met Spaanse pepers!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr tafelaard.half.rd.kr
- 2 st bloemkool middel
- 200 gr creme fraiche mont.
- 100 gr piccalilly
- 800 gr varkenslappen mager
- 150 gr explosion
Bereiding
- Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan.
- Doe de aardappels in een pan met water en breng het aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon en rooster hem in de oven op 180 graden in 30 minuten beetgaar.
- Bak de varkensfiletlapjes aan beide kanten bruin en snijd ze door de helft.
- Verwarm de piccalilly en roer de crème frache erdoor.
- Warm de saus goed door en breng hem op smaak met peper.
- Bouw de ovenschaal op met aardappel, vlees, bloemkool.
- Giet de saus over de bloemkool en strooi er geraspte kaas overheen.
- Zet de schaal nog even in de oven op180 graden (ongeveer 10 minuten zodat de kaas mooi smelt).