Aziatische kipsalade

Aziatische kipsalade

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,69 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Teriyaki saus, sesamzaadjes, krokant gebakken kipstukjes gemarineerd in ketjap: deze koolhydraat-arme salade bevat alle smaken uit Azië. De vier soorten groenten en sla zorgen voor een vullende en extra gezonde maaltijdsalade. Een perfecte start van het nieuwe jaar! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram kipfilet
  • 150 gram sla mix
  • 1 kg wortel
  • 800 gram sperziebonen
  • 40 gram sezamzaad
  • 20 ml ketjap
  • 80 gram lente ui
  • 400 gram komkommer
  • 80 gram tuinbonen
  • 80 ml teriyaki saus

Bereiding

1. Snijd de wortel en komkommer in de vorm van frietjes.

2. Snijd de kip in reepjes en marineer deze met olijfolie, ketjap en eventueel met wat sambal.

3. Rooster wat sezamzaadjes in een pan zonder olie of vetstof. Let op dat het vuur niet te hard staat.

4. Snijd intussen de lente ui in ringetjes.

5. Breng een pan water aan de kook met wat zout.

6. Kook hier de sperziebonen en de wortel in tot ze beetgaar zijn. 

7. Spoel de groenten af met koud water en laat ze even uitlekken.

8. Laat de bruingebakken sezamzaadjes even afkoelen en bak ondertussen de kipreepjes.

9. Meng wat sla door de groenten en breng de kip op smaak met peper en zout.

10. Verdeel dit mengsel over de borden en verdeel hier de kip overheen.

11. Giet wat teriyaki saus, lente ui en tuinbonen over de salade.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen