Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 2,69 p.p.
Teriyaki saus, sesamzaadjes, krokant gebakken kipstukjes gemarineerd in ketjap: deze koolhydraat-arme salade bevat alle smaken uit Azië. De vier soorten groenten en sla zorgen voor een vullende en extra gezonde maaltijdsalade. Een perfecte start van het nieuwe jaar!
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr kipfilet
- 150 gr sla mix
- 1 kg wortel
- 800 gr sperziebonen
- 40 gr sezamzaad
- 20 ml ketjap
- 80 gr bosuitjes
- 1 st komkommer
- 80 gr tuinbonen
- 80 ml teriyaki saus
Bereiding
1. Snijd de wortel en komkommer in de vorm van frietjes.
2. Snijd de kip in reepjes en marineer deze met olijfolie, ketjap en eventueel met wat sambal.
3. Rooster wat sezamzaadjes in een pan zonder olie of vetstof. Let op dat het vuur niet te hard staat.
4. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes.
5. Breng een pan water aan de kook met wat zout.
6. Kook hier de sperziebonen en de wortel in tot ze beetgaar zijn.
7. Spoel de groenten af met koud water en laat ze even uitlekken.
8. Laat de bruingebakken sezamzaadjes even afkoelen en bak ondertussen de kipreepjes.
9. Meng wat sla door de groenten en breng de kip op smaak met peper en zout.
10. Verdeel dit mengsel over de borden en verdeel hier de kip overheen.
11. Giet wat teriyaki saus, lente ui en tuinbonen over de salade.