Aziatische wok met ananas

Aziatische wok met ananas

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,24 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De Aziatische keuken biedt voldoende inspiratie voor de lekkerste maaltijden met fruit. Denk aan smaakcombinaties als zoetzuur of zoet-pittig. In deze wok combineren we gehaktballetjes in zoetzure saus én noedels met groenten en ananas. Je gasten beleven de ultieme nazomer op een bord!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg wokgroenten
  • 600 gram noedels
  • 800 gram gehaktballetjes
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 80 gram lente ui
  • 500 ml pangangsaus
  • 40 ml olijfolie
  • 300 gram ananas
  • 15 gram groentebouillon

Bereiding

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Snijd de lente ui in reepjes.

3. Zet een pan met water op en kook hier de noedels in.

4. Laat de ananas uitlekken en snijd deze in partjes.

5. Pak een wok en laat hier de olie in opwarmen.

6. Fruit de ui met de knoflook en voeg na een minuut of 3 de wokgroenten en de ananas toe.

7. Verwarm de gehaktballetjes met de pangangsaus.

8. Giet de noedels af wanneer deze gaar zijn.

9. Meng ze door de wokgroenten en breng het geheel op smaak met groentebouillon, peper en zout.

10. Schep de noedels op, voeg de balletjes toe en garneer af met de lente ui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen