Weekmenu: Een fruitige nazomer

Weekmenu: Een fruitige nazomer

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leestijd: 1 minuut

We zijn er nog niet helemaal aan toe om de zomer los te laten. En exact dat moment van de nazomer vertalen we in dit nieuwe weekmenu door naar ons bord! In de volgende zeven gerechten hebben we fruit verwerkt in de avondmaaltijd. Fris, licht zoet en verrassend lekker.

zondag

Aziatische wok met ananas
De Aziatische keuken biedt voldoende inspiratie voor de lekkerste maaltijden met fruit. Denk aan smaakcombinaties als zoetzuur of zoet-pittig. In...

maandag

Fruitsalade met kip
Kip is een ware alleskunner. De weinig uitgesproken doch subtiele en malse smaak van kip leent zich perfect voor een...

dinsdag

Witte bonenschotel met perzik
Witte bonen, sperziebonen, rundergehakt en een mooi palet aan kruiden: het onverwachte bezoek van de perzik zorgt bij cliënten ongetwijfeld...

woensdag

Gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn
Nog zo’n ultieme, klassieke combinatie van zoet, lichtzuur en hartig. Marineer de kip met sinaasappel, rozemarijn, knoflook en olijfolie. Laat...

donderdag

Rode biet met appel
Een gerecht dat vooral voor oudere cliënten zeer herkenbaar is! De typisch aardse en frisse smaak van rode biet combineert...

vrijdag

Stoofpeertjes met sukadelapjes
Dit gerecht vertegenwoordigt het verlangen naar de herfst met zijn bijzondere kleuren en smaken! De zoete, zachte smaak van de...

zaterdag

Stamppot zuurkool met ananas
Verzadigend, verwarmend en herkenbaar. Een stamppot is altijd een goed idee! Zoet en zuur worden hier gecombineerd met de hartige...

Deel dit artikel