Babi pangang met gebakken witte rijst

Babi pangang met gebakken witte rijst

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 3,18 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Misschien wel het bekendste gerecht van de (afhaal)Chinees: babi pangang. De basis van dit gerecht bestaat uit varkensvlees in zoetzure saus. Lekker knapperig gebakken en toch zacht van binnen. Aangevuld met rijst, taugé, atjar en kroepoek is het een waar feestmaal!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram babi pangang
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 15 ml ketjap
  • 400 gram atjar
  • 80 gram taugé
  • 5 gram sambal
  • 80 gram lente ui
  • 800 gram witte rijst
  • 10 gram groentebouillon
  • 30 ml olijfolie


Bereiding

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Zet een pan met 2 liter water en wat zout op het vuur en breng aan de kook.

3. Voeg de rijst toe en kook in 20 minuten gaar.

4. Snijd intussen ook de lente ui in schuine reepjes.

5. Schep de babi pangang in een pan en laat langzaam warm worden.

6. Verhit een wok met wat olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook.

7. Spoel de rijst koud wanneer deze gaar is.

8. Voeg de rijst toe aan de ui en knolook en bak op hoog vuur.

9 Breng op smaak met wat sambal, ketjap en groentebouilonpoeder.

10. Voeg tauge en eventueel nog wat peper en zout toe aan de babi pangang.

11. Serveer de rijst met de babi pangang, atjar en de gesneden lente ui.

12. Eet smakelijk!



Kiest u liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: babi pangang nasi goreng, babi pangang met atjar of witte rijst.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen