Weekmenu: Chinees Nieuwjaar

Weekmenu: Chinees Nieuwjaar

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 1 februari 2021

Leestijd: 1 minuut

Het is weer tijd voor een culinair tripje over de grens, en deze bestemming is niet om de hoek! We vieren het Chinees Nieuwjaar met dit weekmenu vol herkenbare en uitgesproken smaken. Van babi pangang tot tjap tjoy en de bekende Chinese (zoete) tomatensoep. Reis je met ons mee naar Aziatische oorden?

zondag

Babi pangang met gebakken witte rijst
Misschien wel het bekendste gerecht van de (afhaal)Chinees: babi pangang. De basis van dit gerecht bestaat uit varkensvlees in zoetzure...

maandag

Chinese tomatensoep
De zoete Chinese variant op de klassieke tomatensoep, wie kent hem niet? Gevuld met kip, mie en taugé. Deze zoet-pittige...

dinsdag

Kip teriyaki met rijst en komkommer
Geïnspireerd op de Japanse kooktechniek waarbij vlees van een speciale glans wordt voorzien, presenteren we dit bijzondere recept. De teriyaki...

woensdag

Mihoen met kipsaté en atjar
Flinterdunne mie met een luxe groentemix, kipsaté, atjar en kroepoek. Loopt het water je al in de mond? Serveer je...

donderdag

Noedels met sambalboontjes
Een mooi alternatief op de alledaagse Hollandse sperziebonen zijn deze pittige sambalboontjes. Een Indonesisch bijgerecht dat we voor deze gelegenheid...

vrijdag

Tikka masala met ijsbergsla
Een van oorsprong Indiaas gerecht, dus we spelen een tikkeltje vals door dit gerecht onder Chinese inspiratie te schalen. Maar...

zaterdag

Tjap tjoy met mie
Knapperige wokgroenten met kip en eiermie in een licht zoete, pittige saus. Klinkt als een succesrecept, nietwaar? Deze gezonde maar...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen