Bara met gekruide oesterzwamreepjes en tomatensambal

Bara met gekruide oesterzwamreepjes en tomatensambal

Door: Kenny van Dijk

00:10

€ 4 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De licht pittige tomatensambal in dit gerecht past perfect bij een Surinaams-Hindoestaanse bara. Deze gefrituurde snack van deeg met kruiden als komijn, knoflook en chilipeper tover je al snel om in een volwaardige maaltijd. Gevuld met oesterzwamreepjes in masala kruiden en een kousebandsalade on the side serveer je een lekker kruidige start van het nieuwe jaar!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr bara groot vega
  • 40 gr tomatensambal
  • 560 gr pulled paddo's massala
  • 160 gr atjar ketimun
  • 400 gr kouseband
  • 2 st paprika rood
  • 250 gr tauge
  • 30 gr aubergine chutney
  • 800 gr kikkererwten

Bereiding

  1. Ontdooi en bak de oesterzwamreepjes in een pan.
  2. Verwarm de bara's in de oven of gebruik de magnetron,
  3. Blancheer de kouseband, snijd de paprika in reepjes en spoel de kikkererwten af. Meng deze ingrediënten met elkaar.
  4. Meng vervolgens de aubergine chutney door het kousebandmengsel en voeg de taugé toe.
  5. Snijd de bara open en smeer er een beetje sambal in.
  6. Vul met de paddestoelen en atjar.
  7. Serveer de kousebandsalade ernaast.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen