3x scherpe smaakmakers

3x scherpe smaakmakers

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 25 januari 2024

Leestijd: 1 minuut

Rode pepers, tabasco of sambal: de één voegt ze aan iedere maaltijd toe, de ander houdt het bij een uitje en knoflook. Een spicy toevoeging zorgt niet alleen voor extra smaak, onze gezondheid is er ook bij gebaat! Zo kan pittig eten zorgen voor een betere vertering, het gelukshormoon serotonine stimuleren én de bloeddruk verlagen. Genoeg redenen om voor onderstaande recepten met scherpe smaakmakers te kiezen.


Uit Served 1 2024.

Bara met gekruide oesterzwamreepjes en tomatensambal
De licht pittige tomatensambal in dit gerecht past perfect bij een Surinaams-Hindoestaanse bara. Deze gefrituurde snack van deeg met kruiden...
Hete bliksem met sambal
Een stabiele bloeddruk, gezonde hart- en bloedvaten en vitamine A en C: pepers eten heeft genoeg gezondheidsvoordelen. Maak hete bliksem...
Doradefilet met Hollandaisesaus van mierikswortel
Iets spannenders serveren of je gerecht wat extra pit meegeven? Kies eens voor mierikswortel. Deze scherpe ‘peperwortel’ smaakt naar mosterd...

Deel dit artikel