Biet Wellington

Biet Wellington

Door: Peter Stavast

00:30

00:30

€ 2,05 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze Biet Wellington is een winterse klassieker in een vegetarisch jasje. Met de zoete smaak van rode bietjes gehuld in krokant bladerdeeg zet je een verrassend, feestelijk gerecht op tafel vól winterse smaken. Zeer geschikt voor de komende feestdagen!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gram gekookte hele bieten
  • 600 gram bladerdeegplakken
  • 1000 gram champignons
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 1 scharrelei

Bereiding

  1. Snijd de gekookte bietjes tot vierkante blokjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter. Bewaar de afsnijdsels!
  2. Snijd de champignons klein en bak deze in een beetje olie op middelmatig vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Draai de gebakken champignons samen met de afsnijdsels van de bietjes samen in de keukenmachine tot een fijn mengsel, ook wel "duxelle" genoemd.
  4. Leg een plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bedek het bladerdeeg over het midden met een laagje duxelle en leg hierop de bieten.
  6. Bedek de 3 overgebleven kanten van de bieten met de rest van de duxelle
  7. Leg hieroverheen een volgende plak bladerdeeg en vouw de randjes dicht (goed aandrukken).
  8. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en plaats het geheel in de oven voor 15 minuten. Zet hierna de oven op 165 graden en gaar nog 15 minuten door

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen