Bitterkoekjes met limoenmascarpone

Bitterkoekjes met limoenmascarpone

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 1,66 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Volgens Italiaans recept zijn deze amaretti (bitterkoekjes) gemaakt van gemalen amandelen. In dit speciale dessert worden de verkruimelde koekjes gecomplimenteerd door een frisse limoenmascarpone. De tip voor lichtere, minder vette mascarpone? Yoghurt! Top het dessert af met mango, cress en chocolade madeliefjes en het plaatje is compleet. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 gram amaretti koekjes
  • 300 gram mango
  • 400 ml mascarpone
  • 100 ml yoghurt
  • 10 ml limoen
  • 20 gram suiker
  • 16 blaadjes limoen cress
  • 8 stuks madelief

Bereiding

1. Meng de yoghurt met de mascarpone, limoensap en wat suiker. Schep het mengsel dan in een spuitzak.

2. Snijd gelijke blokjes van de mango.

3. Hak de koekjes grof en verdeel deze over de borden of schaaltjes.

4. Spuit hier dopjes mascarpone op.

5. Verdeel de mango en garneer af met de chocolade madeliefjes en limoen cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen