Bloemkool met gojibes

Bloemkool met gojibes

Door: Frank Broenink

00:20

01:30

€ 3,28 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Gojibessen zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Daarnaast is deze kleine rode bes een friszure smaakmaker, bijvoorbeeld als chutney. Erg lekker bij geroosterde bloemkool en truffelaardappel!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 st bloemkool 
  • 500 gr sjalotten
  • 250 gr gojibessen
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 375 ml kookwijn rood
  • 5 gr knoflookpuree 
  • 0,5 bj peterselie plat
  • 1 gr roze peperkorrels
  • 1000 gr truffelaardappel
  • 1 st broccoli
  • olijfolie

Bereiding

1. Leg de goijbessen in de rode wijn en laat ze hier een uur in marineren.

2. Besprenkel de bloemkool met olijfolie, laat 10 minuten intrekken en besprenkel opnieuw met olijfolie. Bestrooi met een beetje zout.

3. Rooster de bloemkool ongeveer 60 minuten in de oven op 140 graden.

4. Bak de sjalotten in een pan. Voeg de knoflook toe. Wanneer alles is aangefruit,  voeg suiker toe en laat die net geen karamel worden.

5. Voeg dan de wijn met de goji bessen en de azijn erbij. Laat dit indampen tot een mooie compote. Breng op smaak met zout en rose peper.

6. Voeg de gehakte peterselie toe wanneer de compote is afgekoeld.

7. Maak van de truffelaardappel een mouseline door ze te koken met schil en pas als de aardappel gaar is te schillen en meteen te verwerken.

8. Snij ondertussen de geroosterde bloemkool in mooie plakken en bouw hier je gerecht op.

9. Leg de plak bloemkool op het bord en maak met de puree een aantal mooie doppen.

10. Leg hiertussen de brocolie en chutney in.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen