Weekmenu: Voedzaam voorjaar

Weekmenu: Voedzaam voorjaar

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 17 maart 2023

Leestijd: 1 minuut

Geef een kick-start aan het voorjaar en trakteer jouw gasten op de lekkerste superfoods. Ter inspiratie: zeven gerechten vol energieke smaakmakers, van gojibes tot gember.

zondag

Bloemkool met gojibes
Gojibessen zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Daarnaast is deze kleine rode bes een friszure smaakmaker, bijvoorbeeld als chutney....

maandag

Noodles met tempeh en nori
Nori is gemaakt van zeewier en bevat flink wat eiwitten, aminozuren, ijzer en vitamine B1. In dit plantaardige noodles-gerecht deelt...

dinsdag

Zoete aardappel tortilla
Een tortilla van zoete aardappel is niet alleen extra lekker, maar ook heel gezond. Zoete aardappel is namelijk rijk aan...

woensdag

Portobello burger
Net als andere paddenstoelen zit de portobello vol vitamines en mineralen. Maar de belangrijkste superfood in deze plantaardige burger is...

donderdag

Chili con chocolade
Geef een verrassende twist aan je ‘chili’ en combineer cacao-nibs met bataat, zwarte bonen, maïs en paprika. Zonder carne (vlees)...

vrijdag

Broccoli quiche
Broccoli is een van de gezondste groenten en onder andere goed voor onze hersenen, hart en botten. In deze quiche...

zaterdag

Wortel-gember soep
Wortel en gember is een gouden combinatie. Het zoete van de wortel verzacht het scherpe van de gember en ook...

Deel dit artikel