Door: Kenny van Dijk
00:15
00:10
€ 2,74 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dat Brabanders bekendstaan als Bourgondiërs hoeven we niemand te vertellen. Hoe ze hun borrelplankjes vullen, wil dan weer íedereen weten. De (plantaardige!) Brabantse worstenbroodjes mogen in elk geval niet ontbreken. Net als Brabantse metworst, asperges, luxe bitterballen, geitenkaas, uienchutney en breekbrood. Een samenspel van lokale producten waar Brabanders trots op mogen zijn.
Ingrediënten voor 8 personen
- 156 gr worstenbroodjes vegan
- 80 gr den echte geitenboter
- 400 gr breekbroord marguerite meergranen
- 80 gr uien chutney
- 120 gr geitenkaas mini naturel
- 270 gr witte geschilde asperges
- 240 gr luxe Brabantse bitterballen
- 80 gr zacht Brabantse metworst*
- 0,5 bs radijs
- 0,25 st komkommer
- 40 gr curried kraut
Bereiding
- Bak de worstenbroodjes en het breekbrood in de oven volgens de instructies op de verpakking.
- Leg alle producten gezellig op een plank.
- Frituur de bitterballen en leg deze als laatste op de plank erbij.