Door: Kenny van Dijk
00:45
00:30
Broccoli is een van de gezondste groenten en onder andere goed voor onze hersenen, hart en botten. In deze quiche zitten behalve de broccoli nog meer ‘superfoods’: van knoflook tot kurkuma en olijven. Verrassend, voedzaam en veelzijdig!
Ingrediënten voor 8 personen
- 225 gr filodeeg
- 450 gr nama tofu firm
- 100 kikkererwten meel
- 20 gr edelgist vlokken
- 40 gr kokosolie
- 1 st broccoli
- 40 gr olive nere al sole
- 100 gr sjalotten banaan
- 20 gr amba spice
- 0,5 st sla rood
- 125 gr rucola fijn gewassen
- 24 gr broad beans
- 5 gr kurkuma
- 20 gr mosterd
- 10 gr knoflook gehakt
- 20 gr maizena
- 10 gr groentebouillon
- olijfolie
- azijn
Bereiding
1. Laat het filodeeg langzaam ontdooien.
2. Blancheer de broccoli 2 minuten en laat goed uitlekken na het koudspoelen.
3. Mix in de keukenmachine de tofu, erwtenmeel, 100 gram water met bouillonpoeder, kokosolie, edelgist, maizena, mosterd en kurkuma tot een gladde massa.
4. Snij de olijven en sjalotten in ringen.
5. Bekleed een springvorm of quichevorm met bakpapier en leg de filovellen stuk voor stuk hierover nadat ze zijn ingesmeerd met olijfolie.
6. Meng de olijven en sjaloten door het mengesel en giet in de taartvorm. (leg er paar apart voor het decoreren)
7. Druk de broccoli in het mengsel. Garneer met de sjalot en de olijven.
8. Bak de quiche 25 tot 30 minuten op 170 graden hete lucht.
9. Snij de raddicio in slierten en meng met de rucola.
10. Maak een dressing door de amba spice met een eetlepel mosterd te mengen en daar 1 dl azijn door te roeren, mix druppelgewijs 3 dl olijfolie erbij.
11. Meng de dressing (zoveel als gewenst) door de sla en garneer met broadbeans.