Caesar salade met witte asperges

Caesar salade met witte asperges

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 4,17 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Nog even en de eerste asperges steken alweer uit de grond. Reden genoeg om ze de hoofdrol te geven in deze Caesar salade! Lekker met vegetarische kip, een zachtgekookt eitje en Parmezaanse kaas. Bijkomstig voordeel: asperges zitten vol vitamines en mineralen. Dat maakt deze frisse voorjaarssalade des te interessanter!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gram sla melange
  • 600 gram vegetarische kipstukjes
  • 8 stuks eieren
  • 600 gram witte asperges
  • 300 ml caesar dressing
  • 8 gram peterselie
  • 400 gram cocktail tomaten
  • 400 gram komkommer
  • 2 stuks broodjes
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 20 ml olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden en pak de bakplaat eruit.

2. Schil de asperges en snijd deze vervolgens in schuine stukjes van ongeveer een 4-5 cm.

3. Zet een pan met water en wat zout op en breng aan de kook.

4. Schep vervolgens de asperges in het water en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.

5. Schep de asperges eruit en koel deze terug. Voeg de eieren toe aan het water.

6. Kook de eieren vervolgens een minuut of 4-5. Het lekkerste is als het eigeel nog een beetje zacht is.

7. Leg wat bakpapier op de bakplaat en pluk de broodjes in stukjes.

8. Verdeel de stukjes brood over de pakplaat en besprenkel met olijfolie, wat peper en zout.

9. Bak deze vervolgens een minuut of 6-7 tot ze mooi goudbruin zijn.

10. Bak ook de vegetarische kipstukjes even op in een pan tot ze mooi krokant zijn. 

11. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de komkommer in halve maantjes.

12. Schenk eventueel nog een klein beetje olijfolie over de koude asperges en voeg wat peper en zout toe.

13. Hak de peterselie en maak met behulp van een dunschiller slierten van de Parmezaanse kaas. 

14. Leg wat sla op een bord en verdeel hier vervolgens de asperges, kipstukjes, tomaten en komkommer over.

15. Voeg hierna de saus en kaas toe. 

16. Maak de salade af met de croutons en peterselie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen