Caponata met witte bonen

Caponata met witte bonen

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:15

€ 3 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Caponata is een Siciliaanse salade op basis van aubergine, tomaat, kruiden en kappertjes. Hoewel je de caponata ook goed als antipasti of bijgerecht kunt serveren, dient het hier als basis voor een maaltijdsalade. In combinatie met de bladspinazie, eiwitrijke limabonen, balsamico, zilveruitjes en pittenmix serveer je een verrassende én gezonde salade vol smaak, kleur en structuur. 


Tip: serveer met focaccia brood, voor een 100 procent Italiaanse smaakbeleving!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr lima bonen
  • 800 gr caponata (udg)
  • 800 gr spinazie gewassen
  • 80 gr saladeverrijk pitten
  • 400 gr focaccia mediterrane
  • 145 gr baby uitjes aceto

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de foccacia.
  2. Bak de focaccia 6 minuten in de oven.
  3. Meng de caponata en de spinazie.
  4. Spoel de lima bonen af onder water, meng met de zilveruitjes en een beetje van het vocht van de zilveruitjes.
  5. Meng de bonen door de caponata.
  6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pittenmix.
  7. Serveer met een stuk van de focaccia.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen