Door: Kenny van Dijk
00:10
00:10
€ 2,8 p.p.
Ja, je leest het goed. Deze ceviche is niet gemaakt van ‘Salmon’ (zalm), maar van ‘Zalmon’, een sashimi op basis van glucose uit zeewier en tapiocazetmeel. Zalmon sashimi lijkt qua smaak, structuur en presentatie op echte vis en laat zich ook op dezelfde manier bereiden. In dit geval in een ‘badje’ van tijgermelk, met gesneden bleekselderij, gegrilde avocado, cherry tomaatjes, radijsjes, komkommer en rode ui. Na 10 minuten serveer je een verrukkelijk én verrassend voorgerecht uit de plantaardige Peruaanse keuken.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 stuk Zalmon sahimi
- 3 stengels bleekselderij
- 24 stuk cherrytomaten
- 1 stuk komkommer
- 1 bosje radijsjes
- 200 ml tijgermelk
- 0,5 stuk rode ui
- 1 stuk ghoa cress
- 1 stuk avocado
Bereiding
1. Snijd de Zalmon sashimi in plakjes.
2. Schil de bleekselderijstengels en snijd deze schuin (chinoise).
3. Halveer de cherrytomaten.
4. Snijd plakjes van de komkommer.
5. Snijd de radijs in partjes.
6. Snijd de rode uien in ringen.
7. Leg alles voor minimaal 10 minuten in de tijgermelk.
8. Halveer de avocado, lepel hem uit en schroei hem daarna met de gasbrander zwart. Snijd vervolgens in blokjes.
9. Leg alles speels op de borden.
10. Garneer met de ghoa cress (met milde koriander smaak).