Chili con chocolade

Chili con chocolade

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:20

€ 2,94 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Geef een verrassende twist aan je ‘chili’ en combineer cacao-nibs met bataat, zwarte bonen, maïs en paprika. Zonder carne (vlees) en met chocolade; zo wordt deze Mexicaanse klassieker extra lekker en gezond. Cacao is rijk aan antioxidanten en goed voor hart en bloedvaten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr tomaat pomodori
  • 800 gr zwarte bonen
  • 100 gr uien middel 
  • 2 st pepers rood
  • 300 gr krokante mais
  • 50 gr cacaonibs raw bio
  • 5 gr ancho peper gedroogd
  • 3 st zoete aardappelen
  • 5 gr koriander ketoembar
  • 3 st paprika rood
  • 1 st limoen
  • 500 ml tomaten gepeld
  • 20 gr koriander
  • 5 gr oregano
  • 600 gr basmati volkoren bio
  • 20 gr gehakte knoflook
  • 8 gr gemalen komijn
  • 5 gr kaneel gemalen
  • 3 blaadjes laurier

Bereiding

1. Snij de zoete aardappel, tomaat en paprika in dobbels, snipper de ui en rode peper.

2. Hak de ancho peper fijn.

3. Fruit knoflook, rode peper en uien aan, wanneer glazig voeg gemalen koriander en komijn toe.

4. Voeg bliktomaat en tomaat toe met oregano, gehakte ancho, laurier, kaneel en cacaonibs.

5. Voeg de zoete aardappel, rode paprika en (afgespoelde) zwarte bonen toe, laat zachtjes pruttelen voor 20 minuten en roer regelmatig door.

6. Kook de basmati rijst voor 20 minuten.

7. Voeg de mais toe.

8. Garneer met de limoen en koriander.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen