Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Chinese kool dumplings

Chinese kool dumplings

Door: Kenny van Dijk

00:35

12:00

€ 2,33 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Waarom deeg gebruiken als het ook met Chinese kool kan? Voor deze speciale dumplings gebruik je geblancheerde Chinese kool bladeren om de rijke tofuvulling bij elkaar te houden. Even stomen en je serveert een mooie verrassing met rijst en huisgemaakte oestersaus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 st chinese kool
  • 1047 gr tofu nama
  • 100 gr winterpeen 
  • 0,5 bj bosuitjes
  • 20 gr kerriepoeder
  • 40 gr gemengde gedroogde bospaddenstoelenmix
  • 40 ml sojasaus less salt
  • 15 ml ketjap manis
  • 10 ml mirin zoete Japanse kookwijn
  • 5 gr maizena
  • 20 gr kristalsuiker 
  • 600 gr rijst parboiled
  • 1 st rode pepers
  • 15 gr knoflook grof gehakt
  • 10 ml sesamolie
  • 20 gr tomatenpuree zonder toegevoegd zout
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Wel de paddenstoelen een nachtje in 300 ml water.
  2. Pureer alle vloeistoffen met een staafmixer.
  3. Maak van de suiker in een diepe pan karamel.
  4. Voeg de paddenstoelenvloeistof toe en los op in de karamel.
  5. Bind eventueel af met wat losgeroerde maizena.
  6. Snijd de onderkant van de Chinese kool weg (1cm) en haal voorzichtig de bladeren los (2stuks p.p). Blancheer de bladeren in een ruime pan water.
  7. Dep na het blancheren de koolbladeren goed droog.
  8. Snijd de lente-ui en rode pepers in ringen en rasp de wortelen.
  9. Knijp de tofu in kleine stukjes.
  10. Fruit de knoflook in de sesamolie en voeg de tofu en tomatenpuree toe.
  11. Voeg de kerriepoeder, wortelrasp en de helft van de lente-ui toe toe en bak mee.
  12. Laat het tofumengsel wat afkoelen en verdeel het mengsel in evenveel porties als de Chinese koolbladeren.
  13. Leg het tofumengsel op het koolblad en rol dit op als een loempia.
  14. Stoom de Chinese kool dumplings 8 minuten.
  15. Serveer met de paddenstoelen-oestersaus en rijst.
  16. Garneer met de rode peper en de overgebleven lente-ui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3 x Lekker: het nieuwe snacken
3 x Lekker: het nieuwe snacken

3x Chinese kool
3x Chinese kool

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl