Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Door: Martin Ambachtsheer

00:40

€ 2,27 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De zoete Chinese variant op de klassieke tomatensoep, wie kent hem niet? Gevuld met kip, mie en taugé. Deze zoet-pittige versie smaakt zelfgemaakt nog lekkerder dan bij de Chinees!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gram tomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 800 gram kipfilet
  • 100 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 15 ml ketjap
  • 20 gram kippenbouillon
  • 80 gram bosui
  • 5 gram aardappelzetmeel
  • 100 gram taugé
  • 25 gram gember
  • 5 gram sambal
  • 250 gram mie
  • 5 ml azijn
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan op met 3 liter water en kippenbouillon en breng aan de kook. 

2. Voeg dan de kip toe en kook in 15 minuten gaar. 

3. Snipper intussen de uien en hak de knoflook fijn.

4. Schil de gember en snijd deze klein. Snijd de lente ui in reepjes en de tomaten in grove stukken.

5. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. 

6. Voeg de mie toe aan het kookvocht en kook in ongeveer 5 tot 6 minuten gaar. 

7. Zet een grote pan op en verhit hierin olie.

8. Fruit de ui, knoflook en gember.

9. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze een minuut of 2 mee.

10. Voeg vervolgens de tomaten, ketjap en sambal toe en fruit deze een minuut of 3 mee.

11. Giet de mie af en giet dit kookvocht in de pan met tomaten.

12. Breng aan de kook en mix de soep met behulp van een staafmixer glad.

13. Pluk de kip in kleine stukjes.

14. Breng de soep op smaak. Gebruik hiervoor peper, zout en azijn.

15. Is de soep te dun? Bind indien nodig af met aardappelzetmeel. 

16. Verdeel de mie en de kip over de kommen of borden.

17. Schep hier de soep op en maak de soep af met de lente ui en taugé.


Kies je liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: Chinese tomatensoep met kip.


Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen