Citroen-limoen granita

Citroen-limoen granita

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

05:00

€ 0,18 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Granita is een kenmerkende halfbevroren drank uit de Siciliaanse keuken. En wat er op Sicilië in overvloed aanwezig is, zijn citroenen. In combinatie met limoen is deze klassieker fris, zoet en een tikkeltje zuur: dé smaken van de zomer. Ultiem dorstlessend en vol vitamine C.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 ml citroen
  • 200 ml limoen
  • 250 gram suiker
  • 1 L water
  • 4 gram limoen cress

Bereiding

1. Meng de suiker met het water en de citroen en limoensap.

2. Breng het mengsel aan de kook.

3. Laat de suiker helemaal oplossen, voeg het mengsel in een grote kom of bak en zet in de vriezer.

4. Roer het mengsel om de 30 minuten om tot er een crunch ijs ontstaat. Dit kan zeker 4-5 uur duren.

5. Wanneer het mensel helemaal losbevoren is uit serveren en garneren met een takje vress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen