IJskoude verkoeling

IJskoude verkoeling

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 2 augustus 2021

Leestijd: 1 minuut

Augustus: de temperatuur stijgt en de trek in verkoelende versnaperingen neemt toe. Hoog tijd om het vochtgehalte van cliënten aan te vullen met ijskoude hapjes en drankjes! Served tipt huisgemaakte granita’s en parfait: de één een halfzoet drankje, de andere een luxe ijssoort. Beiden zijn dorstlessend, half bevroren en zonder machine te maken.

Citroen-limoen granita
Granita is een kenmerkende halfbevroren drank uit de Siciliaanse keuken. En wat er op Sicilië in overvloed aanwezig is, zijn...
Kiwi granita
Friszoet en lichtzuur: kiwi leent zich uitstekend voor een ijskoude verfrissing! In dit recept voegen we daar een blaadje munt...
Blauwe bessen parfait
Parfait is het mengsel van lucht, eidooier, room en suiker en wordt ook wel stilstaand ijs genoemd. Te maken zonder...

Deel dit artikel