Courgette muffins

Courgette muffins

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:25

€ 0,39 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Ga voor de lekkerste verrassing en serveer een hartige muffin met courgette, kerrie en (vegan) kaas. Lijnzaad heeft een nootachtige smaak en zit net als courgette vol vitamines en mineralen. Gebruik voor een plantaardige muffin geen zuivel maar olijfolie, amandelmelk en Gouda-alternatief, een ‘Goudse kaas’ op basis van kokosolie. Meng alle ingrediënten met tarwebloem en bakpoeder tot een ‘deeg’ en vul hiermee jouw (tulpvormige) caisses of bakpapiertjes. Top je muffins af met pompoenpitten en bak ze binnen een halfuurtje bruin!


Ingrediënten voor 14 personen

  • 40 gr lijnzad raw gebr bio
  • 360 gr tarwebloem
  • 12 gr bakpoeder
  • 10 gr groentebouillon
  • 3 gr witte peper gemalen
  • 5 gr zout
  • 5 gr peterselie
  • 10 gr kerriepoeder madras
  • 1 st courgette groen
  • 50 ml olijfolie ext.vierge
  • 225 gr almonddrink original
  • 90 gr geraspte gouda alt
  • 20 gr pompoenpitten
  • 5 gr knoflookpoeder

Bereiding

  1. Kook 120 ml water met de bouillonpoeder en giet bovenop de gebroken lijnzaad, roer door en zet dit voor 10 minuten aan de kant.
  2. Rasp de courgette, zet weg in een zeef en vang het vocht op.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, peper, zout, knoflook, peterselie en kerrie in een grote kom.
  4. Meng het vocht van de courgette samen met de olijfolie, amandelmelk en het lijnzaad mengsel.
  5. Meng het natte met het droge en voeg vervolgens de kaas en courgette erdoor.
  6. Schep met een portioneerlepel de muffin vorm 2/3 vol.
  7. Top af met een paar pompoenpitten.
  8. Bak 25 tot 35 minuten in de oven op 180 graden.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen