Door: Martin Ambachtsheer
00:20
€ 2,4 p.p.
Haal de Marokkaanse smaken naar jouw zorginstelling deze winter! Een welkome afwisseling van de gebruikelijke pot is deze frisse, vullende salade vol groenten.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gram couscous
- 400 gram tomaat
- 450 gram paprika rood
- 80 gram selderij
- 8 stuks groentespies
- 20 ml limoensap
- 20 gram groentebouillon
- 30 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet een pan op met 750 ml water en de bouillon.
2. Breng deze aan de kook.
3. Giet de couscous in een grote pan.
4. Doe hier de bouillon bij en roer deze met een vork even door.
5. Laat deze vervolgens met een deksel een minuut of 5 staan.
6. Snijd intussen de paprika en tomaat in blokjes en hak de selderij fijn.
7. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak hier de groentespiezen in.
8. Laat de gare couscous afkoelen en meng er vervolgens de paprika, tomaat en selderij doorheen.
9. Breng de couscous op smaak met wat limoensap, olie en peper en zout.
10. Verdeel de salade over de borden en leg hier een groentespies op bij het uitserveren van het gerecht.
Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: couscous met groenten.