Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 5,28 p.p.
Met deze gevulde couscous salade geef je een exotische twist aan het kerstdiner. Aan de basis staat de couscous salade met gegrilde paprika en courgette van Gourmet. Bak de plantaardige kipstukjes in de tomatenpuree en zonnebloemolie en geef een extra smaakboost met de bekendste specerijenmix uit de Marokkaanse keuken: Ras-el-Hanout. Voeg als laatste de rucola en eventueel wat verse bladspinazie toe.
Tip: serveer de couscous bij een garnituur van granaatappelpitjes en ongebrande stukjes amandel. Met zoveel smaak, kleur en geur is deze kerstmaaltijd al bij voorbaat geslaagd.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 bak cousous salade
- 400 gram plantaardige kipstukjes
- 15 gram ras el hanout
- 25 gram tomatenpuree
- 40 gram rucola
- 0,5 stuk granaatappel (pitten)
- 10 gram amandel
- zonnebloemolie
Bereiding
1. Bak in een koekenpan de tomatenpuree met een scheutje zonnebloemolie.
2. Voeg hier de ras el hanout en de plantaardige kipstukjes aan toe, tot deze goudbruin zijn.
3. Meng de rucola door de couscous salade.
4. Serveer de couscous op een grote schaal en leg hier de plantaardige kipstukjes overheen.
5. Garneer met de granaatappelpitten en amandel.
Tips om extra groente toe te voegen:
- Meng verse bladspinazie door de salade
- Bak 250 gram tomaten in blokjes mee met de plantaardige kipstukjes en blus af met 50 ml water. Laat dit lekker stoven (10 minuten met de deksel erop).