Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,1 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Trakteer jouw gasten op een verrukkelijke seizoenssoep van maïs, kikkererwten, kurkuma, tomaatjes en vegan kipstukjes. Een maaltijdsoep vol gezonde smaakmakers, die er ook nog eens geweldig uitziet.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr krokante mais
- 800 gr kikkererwten
- 15 gr kurkuma
- 600 ml sojaroom
- 40 gr groentebouillon
- 240 gr veganistische kipstukjes
- 250 gr gele cocktailtomaten
- 50 gr blanke maizena
- 20 ml chipotle pepper sauce
- knoflook
Bereiding
- Fruit de knoflook aan, voeg 10 gr kurkuma toe en fruit even mee.
- Voeg de maïs en kikkererwten toe aan de knoflook en kurkuma en bak even mee.
- Blus af met 1 liter water en kook de maïs gaar.
- Snijd de kipstukjes fijn en meng met een scheutje olie en 5 gr kurkuma.
- Zeef de maïs en bewaar het vocht. Pureer de maïs in een blender en voeg rustig weer het vocht toe totdat het een gladde massa is.
- Verwarm de maïs puree met de sojaroom en bind eventueel iets af met maizena. Breng op smaak met peper, zout en de chipotle pepper sauce.
- Bak de kipstukjes totdat ze lekker krokant zijn.
- Snijd de tomaatjes in partjes.
- Serveer de soep in een diep bord en leg de kip en tomaatjes op de soep als garnering.