Creamy maïs soep

Creamy maïs soep

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 2,1 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Trakteer jouw gasten op een verrukkelijke seizoenssoep van maïs, kikkererwten, kurkuma, tomaatjes en vegan kipstukjes. Een maaltijdsoep vol gezonde smaakmakers, die er ook nog eens geweldig uitziet.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr krokante mais
  • 800 gr kikkererwten
  • 15 gr kurkuma
  • 600 ml sojaroom
  • 40 gr groentebouillon
  • 240 gr veganistische kipstukjes
  • 250 gr gele cocktailtomaten
  • 50 gr blanke maizena
  • 20 ml chipotle pepper sauce
  • knoflook

Bereiding

  1. Fruit de knoflook aan, voeg 10 gr kurkuma toe en fruit even mee.
  2. Voeg de maïs en kikkererwten toe aan de knoflook en kurkuma en bak even mee.
  3. Blus af met 1 liter water en kook de maïs gaar.
  4. Snijd de kipstukjes fijn en meng met een scheutje olie en 5 gr kurkuma.
  5. Zeef de maïs en bewaar het vocht. Pureer de maïs in een blender en voeg rustig weer het vocht toe totdat het een gladde massa is.
  6. Verwarm de maïs puree met de sojaroom en bind eventueel iets af met maizena. Breng op smaak met peper, zout en de chipotle pepper sauce.
  7. Bak de kipstukjes totdat ze lekker krokant zijn.
  8. Snijd de tomaatjes in partjes.
  9. Serveer de soep in een diep bord en leg de kip en tomaatjes op de soep als garnering.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen