Weekmenu: Proef de herfst

Weekmenu: Proef de herfst

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 12 september 2022

Leestijd: 1 minuut

Zodra de oogsttijd is aangebroken, laat de natuur zich van zijn lekkerste kant zien. Deze zeven gerechten vormen samen een kleurrijk menu en in deze korte blog leggen we uit waarom dat zo gezond is.

Dit is de tip van het seizoen voor het creëren van een gezond weekmenu: maak gebruik van groenten in alle kleuren van de regenboog. Groenten en fruit krijgen hun prachtige kleuren als ze klaar zijn voor de oogst. Uit onderzoek is gebleken dat elke kleur eigen positieve effecten heeft op onze gezondheid. Elke kleur bevat namelijk verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Door zo veel mogelijk kleuren te combineren in je menu, krijg je dus een gevarieerd palet aan voedingsstoffen binnen. Hoe kleurrijker je bord, hoe gezonder de maaltijd. 

Laat je inspireren door onze kleurrijke gerechten en kies dagelijks voor andere componenten en andere kleuren voor je gerecht. Probeer afwisseling te krijgen in de hoofdcomponenten, door te selecteren op kleur. Zo krijgen jouw cliënten, patiënten of bewoners veel meer verschillende voedingsstoffen binnen. Ga dus elke dag voor een regenboog op het bord; gezond, gezellig én smakelijk! 

zondag

Plantaardige slavink
Vier de nazomer met een heerlijke schotel van Roseval aardappelen, gepofte tomaatjes, harissa en gegrilde groenten. Een verrukkelijke combi van...

maandag

Oranje van onder tot boven
Zoete aardappelen geven smaak, kleur en beleving aan een gerecht en zitten vol goede voedingsstoffen, zoals vitamine A, natrium en...

dinsdag

Creamy maïs soep
Trakteer jouw gasten op een verrukkelijke seizoenssoep van maïs, kikkererwten, kurkuma, tomaatjes en vegan kipstukjes. Een maaltijdsoep vol gezonde smaakmakers,...

woensdag

Groener dan groen
Hoe mooier het gerecht, des te groter de eetlust. Wat dat betreft speel je met gekonfijte artisjokbloem, geroosterde romanesco (torentjesbloemkool)...

donderdag

Blueberry oats met banaan
Blauwe bessen zijn een bron van vitamines, vezels en antioxidanten. Inclusief banaan, havermout, pindakaas en amandelmelk tover je een heerlijk...

vrijdag

Paarse blikvanger
Weinig aardappels zijn zo lekker (en gezond!) als de truffelaardappel. Bovendien is hij met zijn paarse voorkomen een vrolijke verschijning...

zaterdag

Rainbow salade
Gekleurde ingrediënten nodigen uit om te eten. Serveer daarom eens een ‘rainbow salade’ van radijsjes, rodekool, spinazie, maïskorrels, winterpeen, edamame...

Deel dit artikel