Zodra de oogsttijd is aangebroken, laat de natuur zich van zijn lekkerste kant zien. Deze zeven gerechten vormen samen een kleurrijk menu en in deze korte blog leggen we uit waarom dat zo gezond is.
Dit is de tip van het seizoen voor het creëren van een gezond weekmenu: maak gebruik van groenten in alle kleuren van de regenboog. Groenten en fruit krijgen hun prachtige kleuren als ze klaar zijn voor de oogst. Uit onderzoek is gebleken dat elke kleur eigen positieve effecten heeft op onze gezondheid. Elke kleur bevat namelijk verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Door zo veel mogelijk kleuren te combineren in je menu, krijg je dus een gevarieerd palet aan voedingsstoffen binnen. Hoe kleurrijker je bord, hoe gezonder de maaltijd.
Laat je inspireren door onze kleurrijke gerechten en kies dagelijks voor andere componenten en andere kleuren voor je gerecht. Probeer afwisseling te krijgen in de hoofdcomponenten, door te selecteren op kleur. Zo krijgen jouw cliënten, patiënten of bewoners veel meer verschillende voedingsstoffen binnen. Ga dus elke dag voor een regenboog op het bord; gezond, gezellig én smakelijk!