Dorade puttanesca

Dorade puttanesca

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 3,9 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Van olijven en kappertjes tot ansjovis en tomaten: de producten van Bidfood’s huismerk Bravour Essentials bewijzen dat kwaliteit ligt in eenvoud. In onze variant verrijken we de originele pasta puttanesca met doradefilet die dankzij zijn milde smaak goed past bij de rijke, intense smaken van het geheel.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 960 gr doradefilet met vel geportioneerd
  • 40 gr olijven kalamata
  • 20 gr kappertjes capotes
  • 50 gr ansjovis olijfolie
  • 150 gr cherry tomaten 
  • 100 gr uien rood middel
  • 0,5 st citroenen
  • 750 gr calamarata
  • 500 gr spinazie gewassen
  • 10 ml oliva verde chipotle
  • 20 gr knoflook grof gehakt

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve ringen, schijfjes van een halve citroen, en snijd de ansjovis fijn.
  2. Kook water met een snufje zout voor de pasta.
  3. Bak de dorade op de huid met vetstof.
  4. Voeg de knoflook, kappertjes, citroenschijfjes en olijven toe en bak mee.
  5. Blus af met de halve citroen en voeg de cherrytomaten en spinazie toe.
  6. Kook de pasta kort en besprenkel met de oliva verde.
  7. Leg de pasta op een schaal en schep de dorade uit de pan op de pasta.
  8. Schenk de saus uit de pan over het gehele gerecht.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen