Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 4,14 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Iets spannenders serveren of je gerecht wat extra pit meegeven? Kies eens voor mierikswortel. Deze scherpe ‘peperwortel’ smaakt naar mosterd en radijs en is een echte smaakmaker. Hij wordt veelal gebruikt in sauzen en salades. Vers, geroosterd of geraspt, deze alleskunner zit vol pit.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr winterwortelmix
- 960 gr risotto
- 8 st gepocheerde eieren
- 10 gr primerba mierikswortel
- 40 ml hollandaise
- 5 gr crumble groene kruid
- 125 gr rucola fijn gewassen
- 960 gr doradefilet
Bereiding
- Smoor de wortelen in een klein laagje water.
- Meng de Hollandaisesaus met de mierikswortel en verwarm op laag vuur. Heb je een siphon (kidde)? Dan kan je deze ook gebruiken met 2 patronen.
- Verwarm de risotto met de gesmoorde wortelen en voeg eventueel extra vocht toe.
- Verwarm de eitjes 2 minuten in "theewarm" water.
- Bak de dorade op de huid met olie of boter.