Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Doradefilet met Hollandaisesaus van mierikswortel

Doradefilet met Hollandaisesaus van mierikswortel

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 4,14 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Iets spannenders serveren of je gerecht wat extra pit meegeven? Kies eens voor mierikswortel. Deze scherpe ‘peperwortel’ smaakt naar mosterd en radijs en is een echte smaakmaker. Hij wordt veelal gebruikt in sauzen en salades. Vers, geroosterd of geraspt, deze alleskunner zit vol pit.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr winterwortelmix 
  • 960 gr risotto
  • 8 st gepocheerde eieren
  • 10 gr primerba mierikswortel
  • 40 ml hollandaise
  • 5 gr crumble groene kruid
  • 125 gr rucola fijn gewassen
  • 960 gr doradefilet 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Smoor de wortelen in een klein laagje water.
  2. Meng de Hollandaisesaus met de mierikswortel en verwarm op laag vuur. Heb je een siphon (kidde)? Dan kan je deze ook gebruiken met 2 patronen.
  3. Verwarm de risotto met de gesmoorde wortelen en voeg eventueel extra vocht toe.
  4. Verwarm de eitjes 2 minuten in "theewarm" water.
  5. Bak de dorade op de huid met olie of boter.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3x scherpe smaakmakers
3x scherpe smaakmakers

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl