Eend in vijfkruidensaus

Eend in vijfkruidensaus

Door: Peter Stavast

00:30

02:00

€ 5,42 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een bijzonder gerecht dat goed past in de december feestmaand. Met sousvide gegaarde eendenfilet op een bedje van gegrilde bospeen, pastinaakpuree en 5-kruidensaus zet je een ster van een gerecht op tafel!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 900 gram eendenfilet
  • 30 gram five spice blend
  • 800 ml demi-glace basissaus
  • 600 gram geschilde bospeen
  • 500 gram pastinaakpuree
  • 40 gram wokgember
  • 250 ml zonnebloemolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 110 graden.

2. Plaats de demi-glace saus samen met de five spice blend in een pan, meng goed met een garde en laat op laag vuur tot de helft indampen.

3. Meng de wortels samen met de olie en de wokgember in een overschaal en plaats deze in de oven voor 2 uur.

4. Pak de eendenfilet en snijd het vet in tot op het vlees in ruitvorm.

5. Bak 5 minuten op gematigd vuur in de koekenpan tot het vet een krokant laagje heeft. Draai de eendenborst om en bak nog 2 minuten op de vleeskant.

6. Warm de pastinaakpuree in de spuitzak au bain marie op.

7. Verdeel de componenten op het bord en plaats een royale schep saus naast de eendenborst.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen