Eierkoekschelp met rood fruit en custard

Eierkoekschelp met rood fruit en custard

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:25

€ 1,56 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dé lekkernij van de Brabantse koffietafel: Brabantse eierkoeken. Met het nieuwe, kant-en-klare ‘Bak ‘m Beet’ beslag bak je ze zelf in een handomdraai. Vouw de warme eierkoeken zo, dat ze de vorm van een schelp krijgen. Zo vul je ze gemakkelijk met custard, en top je het geheel af met frambozen en bramen uit de regio.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr eierkoekbeslag bak 'm beek
  • 30 gr custard
  • 500 ml verse volle melk 
  • 30 gr witte kristalsuiker 
  • 150 gr bramen uit Nederland
  • 125 gr frambozen uit Nederland
  • 10 gr poedersuiker 
  • 8 st eetbare witte bloem viooltjes 

Bereiding

  1. Meng de custard poeder met een scheutje melk en roer los.
  2. Kook de melk met de suiker en custard even door en laat afkoelen met een folie of bakpapier erbovenop (dit voorkomt dat er een vel op vormt).
  3. Bak de eierkoeken in de oven tussen de 6 en 8 minuten.
  4. Vorm de nog warme eierkoken als een schelp door ze in beker te leggen.
  5. Vul de schelpen met de custard en garneer met fruit.
  6. Strooi als laatste wat poedersuiker over het geheel.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen