Falafelsalade met couscous en perzik

Falafelsalade met couscous en perzik

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 3,64 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Falafel: de gefrituurde groene balletjes van gestampte kikkererwten en doperwtjes zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Ze komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten waar ze vaak worden gegeten in een pita broodje met saus of in een schotel. In dit recept worden ze vergezeld door couscous met feta en perzik. Dat wordt smullen! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 40 stuks falafel
  • 500 gram couscous
  • 4 stuks perzik
  • 4 stuks avocado
  • 150 gram slamelange
  • 300 gram komkommer
  • 8 gram munt
  • 300 gram feta
  • 20 gram groentebouillon
  • 40 ml olijfolie
  • 20 ml limoensap


Bereiding

1. Maak de bouillon.

2. Giet deze op de couscous en roer deze los met een vork.

3. Snijd blokjes van de komkommer en de feta.

4. Hak de munt en snijd plakjes van de avocado.

5. Snijd halve maantjes van de komkommer en de perzik.

6. Laat de couscous afkoelen en meng dan de ingredienten erdoor. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.

7. Verhit de helft van de olie en bak hierin de falafel tot deze goed heet is.

8. Verdeel de sla over de borden en schep hier de couscous over heen.

9. Verdeel de falafel en avocado en giet overal nog een beetje olijfolie over.

10. Voeg als laatste wat munt toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen