Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 3,64 p.p.
Falafel: de gefrituurde groene balletjes van gestampte kikkererwten en doperwtjes zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Ze komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten waar ze vaak worden gegeten in een pita broodje met saus of in een schotel. In dit recept worden ze vergezeld door couscous met feta en perzik. Dat wordt smullen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 720 gr falafel balletjes
- 400 gr couscous
- 20 gr groentebouillon
- 300 gr perziken (5 stuks)
- 100 gr avocado blokjes
- 100 gr rucola melange
- 2 st komkommer
- 8 gr munt
- 200 gr witte kaas
- 20 ml olijfolie
- 2 st limoen
Bereiding
1. Maak de bouillon.
2. Giet deze op de couscous en roer deze los met een vork.
3. Snijd blokjes van de komkommer en de witte kaas.
4. Hak de munt en pers limoensap uit de limoenen.
5. Snijd halve maantjes van de komkommer en de perzik.
6. Laat de couscous afkoelen en meng dan de ingrediënten erdoor. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.
7. Verhit de helft van de olie en bak hierin de falafel tot deze goed heet is.
8. Verdeel de sla over de borden en schep hier de couscous over heen.
9. Verdeel de falafel en avocado en giet overal nog een beetje olijfolie over.
10. Voeg als laatste wat munt toe.