Door: Frank Broenink
00:30
€ 3,26 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Op een zonnig terras in Frankrijk, met een goed glas wijn en fijn gezelschap, is deze goedgevulde maaltijdsalade een toepasselijk gerecht. Vernoemd naar de stad Nice, is de salade niçoise te vinden in vele variaties. Wij kiezen voor tonijn, haricot verts, krieltjes, ansjovis, rode ui, olijven en een gepocheerd eitje. Bon appétit!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr tonijn in olie
- 800 gr haricots verts
- 4 st gepocheerde eieren
- 80 gr rode ui zoetzuur
- 300 gr cherrytomaten
- 500 gr kriel met schil
- 100 gr kappertjes
- 120 ml gesneden zwarte olijven
- 20 gr ansjovisfilet
- 125 gr rucola fijn gewassen
- 1 st komkommer
Bereiding
- Rooster de krieltjes in de oven met een scheutje olijfolie, een verse teen knoflook en zwarte peper.
- Blancheer de haricoverts.
- Snijd de komkommer in lange stroken (snijmachine of dunschiller).
- Meng alle groenten en sla met een beetje olie van de tomaten.
- Garneer met de olijven ansjovis, tonijn, ansjovis, kappertjes en rode uien.
- Snijd de eitjes door midden en leg deze bovenop de salade.